
Sorry, not sorry, weer een recept voor quiche. Ik blijf een grote fan van quiche omdat je er veel groenten in kan verstoppen.
Deze keer ben ik mijn inspiratie gaan halen bij StudioKOOK en maken we een quiche met spitskool, gehakt en curry.
Spitskool quiche met gehakt en kerrie - StudioKOOK
Dit is mijn licht aangepaste versie.
Wat heb je nodig:
- bladerdeeg of maak je deeg zelf (Quiche met een zelfgemaakte gezondere bodem / Koken | ilseblogt (jouwweb.be))
- 1/2 spitskool
- 250g gehakt (ik heb kippengehakt genomen)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- currypoeder 3tl
- 200ml room
- 3 eitjes
- 2 lente-uitjes
Bak je deeg blind voor gedurende 10 minuten op 200°C.
Stoof in een beetje olijfolie de fijngesneden ui en knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg nu het currypoeder toe en laat even meebakken. Zo krijg je een goeie currysmaak in je gerecht. Voeg nu de fijngesneden spitskool toe en laat ook even meebakken.
Neem een grote kom en meng daarin de room met de eitjes. Goed loskloppen. Kruid dit mengsel met pezo en de fijngesneden lente-uitjes.
Meng het gehakt-spitskoolmengsel met het room-eierenmengsel. Goed mengen en giet het geheel dan in je voorgebakken deeg.
Bak op 200 graden gedurende 40 minuten.

Reactie plaatsen
Reacties