
Onze fruitschaal lag vol met appelsienen. Té veel om allemaal op te eten. Dus maken we appelsienconfituur!
- pel de appelsienen tot je 800g gepelde appelsienen hebt.
- leg de appelsienen in een grote pot en zet ze onder in water.
- laat ze gedurende 2u zachtjes koken.
- giet de zachte appelsienen in een vergiet en laat uitlekken. Ik heb een beetje van het vocht bijgehouden om later toe te voegen als ik te weinig vocht had bij het maken van de confituur.
- Snij de afgekoelde appelsienen in kleine stukjes en doe ze terug in je kookpot. Voeg 2 eetlepels citroensap toe en 1 kg suiker.
- Bij mij kwam er nog genoeg vocht uit de appelsienen maar heb je graag wat vloeibaardere confituur, kan je hier 2 eetlepels van het vocht toevoegen dat je opzij gehouden hebt.
- Laat alles voor ongeveer 20 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Test of je confituur dik genoeg is door wat confituur op een koud bordje te laten afkoelen.
- Giet hem in propere potjes.
- Smullen!
Gebruik je liever wat minder suiker, kan je ook andere soorten suiker kopen waar je minder suiker en meer vruchten gebruikt.
Maar deze keer heb ik het nog eens op de old fashioned way gedaan.

Reactie plaatsen
Reacties