Visschotel

Gepubliceerd op 1 mei 2021 om 11:08

In een handomdraai tover je een heerlijke visschotel op tafel. Dit is echt een toppertje!

Haal je toverstaf maar boven want we beginnen er aan! ;-)

Wat hebben we nodig?

  • 500 g vis (je kan zelf kiezen wat je lekker vindt en ook afhankelijk van het seizoen)
  • eventuele garnituur (garnalen, surimi)
  • 300 ml melk
  • 150 g kruidenkaas
  • groenten (prei, broccoli, worteltjes,erwtjes, ...)
  • 1kg zachtkokende aardappelen
  • een scheut melk voor in de puree
  • nootmuskaat
  • paneermeel
  • pezo
  • boter

Schil de aardappelen, kook ze gaar en maak er samen met de melk, pezo en nootmuskaat puree van.

Was en kuis de groenten en snij eventueel in stukjes. Kook de groenten beetgaar. Als je prei gebruikt, zou ik die stoven in boter ipv te koken.

Snij de vis in blokjes.

Nu gaan we de schotel vullen. Neem een ovenschaal en boter in. Op de bodem van de schaal leg je de blokjes vis en de garnituur. Kruid met peper en zout.

Mix de kruidenkaas samen met de melk tot een homogeen mengsel. Giet dit over de vis.

Bovenop de vis leg je de groenten. Als laatste bedek je alles met een laag puree. Strooi er wat paneermeel over om een krokant korstje te krijgen.

Schuif in een oven van 200 graden gedurende 30 minuten.

Smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.