
Cake met citroen en bosbessen
Deze cake met zonnebloemolie en fruit is lekker fris en fruitig door de Griekse yoghurt, de citroen en véél bosbessen.
Ingrediënten:
- 300g tarwebloem
- 2 lepeltjes bakpoeder
- 3 grote eieren
- 250ml Griekse yoghurt
- 125ml zonnebloemolie
- 190g extra fijne suiker
- citroenschil van 1 citroen
- 300g bosbessen
Voor deze cake heb je geen mixer nodig.
Meng in een grote kom de eieren samen met de yoghurt, olie, suiker en citroenzeste.
Als alles een mooi geheel vormt, voeg je de bloem en het bakpoeder toe. Als laatste meng je de bosbessen onder het deeg.
Giet het deeg in een grote bakvorm die je bekleed hebt met bakpapier of in kleine muffinvormpjes ook met bakpapier.
(ik heb geen bakpapier gebruikt én een tulbandvorm en dat is niet goed gekomen... de smaak was wel lekker maar ik kreeg hem niet uit mijn bakvorm)
Bak de taart/taartjes op 160°C gedurende 40-50 minuten. De taart is klaar als een sateprikker er proper uitkomt.
Bedankt Martha voor de goeie tips en ik kijk al uit naar andere (Poolse) recepten in Martha's corner.
Reactie plaatsen
Reacties