
Aardappelsalade uit Silezië
Deze aardappelsalade is een hele lekkere lunch of als slaatje bij een bbq.
Ingrediënten:
- 1.5kg hardkokende aardappelen
- 8 hardgekookte eieren
- 350g gerookte Poolse worst of gekookte ham
- 8 middelgrote gepekelde augurken
- 1 middelgrote ui
- +- 500g erwtjes en worteltjes uit glas of uit blik
- 4 lepels mayonaise
- pezo
Schil de aardappelen en kook ze voor 15 minuten. Laat ze afkoelen en snij in blokjes.
Snij de Poolse worst of de gekookte ham in stukjes. Snipper de ui fijn en snij de augurken ook in stukjes.
Ik heb er geen hardgekookte eieren in gedaan maar dat is er zeker ook lekker bij. Prak deze fijn met een vork.
Meng nu alles samen: de aardappelblokjes, de hamblokjes, de eieren, de augurken, de fijngesnipperde ui en de erwtjes en worteltjes.
Breng op smaak met de mayonaise en pezo.
Zet alles in de frigo voor minstens 2 uren.
Ijskoud opdienen.
Reactie plaatsen
Reacties