
Volgens Wikipedia is Pavlovataart een taart gebaseerd op meringue, en genoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Het dessert zou gemaakt zijn ter ere van deze danseres tijdens of na een van haar tournees door Australië en Nieuw-Zeeland in de jaren 1920.
Het ziet er moeilijk uit. Daarom had ik het nog nooit geprobeerd. Maar het is zeker niet moeilijk en het is overheerlijk!!!
Niet verder vertellen maar dit exemplaar zou ik op mijn gemak helemaal alleen kunnen opeten. ;-)
Wat hebben we hiervoor nodig?
- 4 eiwitten
- 125g fijne suiker
- 125g bloemsuiker
- 1 tl maïsbloem
- 1 tl vanilla essence
- een paar druppels limoensap
- 250ml room
- 1 el bloemsuiker
- bosvruchten
Klop de eiwitten op samen met de suiker. Voeg de suiker lepel per lepel toe. Zorg ervoor dat de suiker goed opgelost is in het eiwit. Voeg het limoensap, de maïsbloem en de vanille essence toe. Laat alles goed kloppen zodat het eiwit er sneeuwwit uitziet.
Teken op een bakpapier een grote cirkel met een kleinere cirkel middenin. Draai het bakpapier om zodat je de potloodlijnen er door ziet maar dat ze niet aan je gebak gaan kleven.
Als er geen korrel meer in je eiwit zit, vul je de ring op met de meringue. Ik heb dit met een lepel gedaan en het mag er best een beetje rommelig uitzien.
Schuif in je oven op 120°C voor 1u30. Zet dan de oven af en laat de pavlova afkoelen in je oven.
Klop de room met de bloemsuiker op. Lepel de opgeklopte room bovenop de afgekoelde Pavlova.
Versier met de bosvruchten en nu proberen om niet alles in 1 keer op te eten. ;-)
Bedankt Jo, om me te helpen met de recepten voor Australië en om me deze heerlijke taart te laten kennen!

Reactie plaatsen
Reacties