
Mousse van passievruchten.
Afsluiten doen we deze week met een dessertje. Ik heb al gemerkt dat brazilianen graag gecondenseerde melk gebruiken in hun desserts. Je kan dat hier ook gewoon in elke winkel vinden.
Wat heb je nodig voor dit tropisch dessertje?:
- 6 passievruchten
- een blikje gecondenseerde melk (daar zit meestal suiker in)
- 200ml room
- 8g gelatine
- 3el water
Je kan in gespecialiseerde winkels passievruchten pulp kopen maar ik heb alleen verse passievruchten gebruikt.
Neem 5 passievruchten, schep ze leeg en haal alles door een zeef om de pitjes te verwijderen. Hou 1 passievrucht apart om het dessert mee af te werken.
Je kan dit recept met en zonder gelatine maken. Ik heb het met gelatine gemaakt en zo krijg je een mooie vaste mousse. Ben je geen fan van gelatine en maak je het recept zonder dan krijg je een vloeibaardere structuur.
Week de gelatineblaadjes voor in water. Doe ondertussen de gecondenseerde melk, de room en het sap van de passievruchten in je blender.
Wring de gelatine blaadjes uit en los ze op in de 3 eetlepels heet water. Warm dit even op zodat de gelatine volledig opgelost is.
Voeg de opgeloste gelatine toe aan de andere ingrediënten in je blender.
Mix alles goed door elkaar.
Giet alles in glaasjes. Neem de inhoud van je laatste passievrucht (met zaadjes) en voeg hier 50g suiker aan toe.
Warm dit even op om de suiker te laten smelten. Werk de glaasjes af met een lepeltje passievruchtensaus.
Laat afkoelen in de koelkast voor minstens 3 uur.
Bedankt Gabriël en Andreia voor de lekkere inspiratie!

Reactie plaatsen
Reacties