
Australië is het vijfde grootste land in de wereld, gelegen in het kleinste continent Oceanië.
Het favoriete eten van de Australiërs is heel erg beïnvloed door andere landen.
In Australië heb je ook lekkere wijn van bijvoorbeeld de Shiraz en de Cabernet Sauvignon druif.
Voor de recepten uit Australië heb ik hulp gekregen van Jo. Jo is geboren en opgegroeid in Australië. Ze heeft daar 26 jaar gewoond en heeft er nog veel familie en vrienden.
In Australië zijn ze dol op avocado. Deze groente zit vol met vet. Klinkt raar voor een groente! Maar geen paniek, het zijn onverzadigde vetten. Deze verlagen onze cholesterol. En avocado's zitten ook boordevol vitamines.
Deze toast met avocado is een echt luxe ontbijt!
- 2 plakjes (zuurdesem)brood
- 1 avocado
- 2 eieren
- 2 el verse kruiden (peterselie, bieslook,...)
- 1 lente-uitje
- pezo en olijfolie
- beetje citroensap
Schil de avocado en prak hem fijn in een kommetje. Breng op smaak met een paar druppels citroensap, pezo, een fijngesneden lente-uitje en de fijngesneden kruiden. Zet dit even opzij.
Rooster een boterham. Bak ondertussen een roerei. Kruid met pezo.
Leg de geroosterde boterham op een bord. Smeer hem in met een beetje olijfolie. Verdeel het avocadomengsel over de boterham.
Daar bovenop leg je het roerei. Werk af met wat extra peper.
Have a nice day!
Reactie plaatsen
Reacties