Brazilië II: Caldo verde

Gepubliceerd op 24 maart 2021 om 19:24

Aardappelsoep met (boeren)kool en chorizo

Caldo verde is van oorsprong een Portugese soep op basis van bouillon, aardappelen en kool.

Meestal gebruiken ze boerenkool voor deze soep. Aangezien boerenkool einde seizoen is en moeilijker te verkrijgen heb ik de soep met een savooikool gemaakt en ze was zéér lekker! 

Wat heb je nodig voor deze soep:

    • 2 el olijfolie
    • 1 stuk chorizo
    •  2 uien
    • 4 teentjes look
    • 3 zachtkokende aardappelen
    • 1 boerenkool of 1 savooikool
    • Bouillon of groentenbouillonblokjes
    • Pezo
    • tijm, laurier, rozemarijn
    • bicarbonaat

    Laat de olijfolie opwarmen in je soeppot. Bak hierin de in blokjes gesneden chorizo. Haal de krokante chorizo uit je kookpot en stoof in dezelfde kookpot de uien en de knoflook. Voeg de aardappelen en 2/3 van de kool toe. Laat alles even meestoven en zet dan alles onder met de bouillon. Kruid met zout, tijm, laurier en rozemarijn. Laat alles gedurende 40 minuutjes zachtjes pruttelen.

    Snij 1/3 van de kool in fijne reepjes en blancheer ze in water met een schepje bicarbonaat zodat de kool mooi groen blijft.

    Haal de harde kruiden uit de soep en mix ze fijn. Laat de soep nog even goed doorkoken. 

    Proef en kruid met peper en extra zout indien nodig.

    Als topping gebruik je de krokant gebakken chorizo, de geblancheerde kool en eventueel broodkorstjes.

    Een stevige en lekkere kom soep!

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.

    Maak jouw eigen website met JouwWeb