
Gezonde appeltaart
Clara verwent haar gezin af en toe met deze lekkernij. Dit gezonde gebak bevat veel fruit en bevat geen vetstof.
Ingrediënten:
- 3 eieren
- 1 glas bloem
- 1 glas suiker
- 1 glas melk
- 4 appels (+ 1 extra voor de versiering)
- boter en bloem om je vorm in te vetten en te bebloemen
Het beslag voor deze taart maak je in een blender of in een kom van een (staaf)mixer.
Schil de appels en snij ze in stukjes. Doe ze in de blender. Voeg ook de eieren, bloem, suiker en melk toe. Clara maakt hem puur natuur. Je kan natuurlijk ook nog andere smaken toevoegen zoals een beetje kaneel, vanille, rozijntjes of zeste van appelsien of citroen. Mix alles fijn.
Giet het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm. Werk af met appelpartjes bovenaan. Ik heb er een Spaanse zon van gemaakt. ;-)
Bak de taart gedurende minstens 45 minuten op 200°C. De baktijd is een beetje afhankelijk van het soort appel dat je gebruikt.
Laat de taart afkoelen in de bakvorm voordat je hem ontvormt. Werk hem af met een laagje confituur (2el water opwarmen met 2el confituur)
Muy rico!

Reactie plaatsen
Reacties