
We ronden onze reis in Spanje af met een typisch zomers gerechtje. Heerlijk ijskoud op een hete zomerdag.
Ik heb het deze week gemaakt en het smaakt ook al in maart en het doet ons al een beetje wegdromen van een hete zomer.
Wat hebben we allemaal nodig?:
- 1kg rijpe tomaten
- 1 paprika
- 1 grote komkommer (of 2 kleinere)
- 1/2 ui
- 1/2 knoflook
- zout
- 1 el komijn
- 6 el olijfolie
- 2-3 el wijnazijn
- 1 glas water
Het was de eerste keer dat ik gazpacho maakte. Zoals je kan zien op de foto heb ik groene paprika gebruikt. De smaak is lekker maar ik denk dat ik volgende keer een rode paprika ga gebruiken. Dat geeft een mooiere rode kleur en de smaak is ook iets zoeter.
Hoe rijper je tomaten, hoe lekkerder. En in de zomer zijn de tomaten natuurlijk nóg beter van smaak.
Pel de tomaten. Dit gaat gemakkelijk als je er een kruisje in snijdt en ze even in kokend water legt. Schil de komkommer en de paprika.
Haal eventueel de pitjes uit de tomaten en de komkommer. Verwijder ook de pitjes goed uit de paprika.
Ik had geen wijnazijn in de kast staan, dus heb ik balsamico-azijn gebruikt. Ook lekker.
Mix alle ingrediënten samen fijn. Proef en breng op smaak. Je kan het op smaak brengen naar je eigen zin. Kies voor meer of minder ui of knoflook.
Ik heb er ook wat korianderpoeder en peper in gedaan. Voor een nog mooiere rode kleur kan je wat tomatenpuree toevoegen.
Zet in de koelkast om af te koelen.
Serveer ijskoud. Eventueel versierd met een ijsblokje, stukjes tomaat en stukjes komkommer.

Bedankt Clara voor je lekkere Spaanse gerechten!
Ik kijk er naar uit om er nog meer te maken!
Reactie plaatsen
Reacties