Spanje I: Solomillo con manzanas al cava

Gepubliceerd op 17 maart 2021 om 15:41

Varkenshaasje met een saus van appel en cava

We beginnen onze reis ronde de wereld dus in Spanje.

Voor de Spaanse gerechten heb ik hulp gekregen van Clara. Clara is een sympathieke vrouw afkomstig uit Daimiel. Daimiel is bekend voor artisanale manchego kaas, lekkere wijn en olijfolie. Er is ook een natuurpark van waar veel vogels naar Afrika trekken.

Clara heeft me enkele typisch Spaanse gerechten gegeven die ze zelf regelmatig klaarmaakt en die gemakkelijk, lekker én gezond zijn.

DIt zijn de ingrediënten voor het varkenshaasje met een saus van appel en cava:

  • 1 varkenshaasje
  • 2 uien
  • 3 appels
  • cava
  • extra vierge olijfolie
  • pezo
  • bloem
  • (aardappelen)

Ik heb dit gerecht klaargemaakt in een kookpot want je moet er een deksel kunnen opzetten om te garen. Clara maakt dit klaar in haar snelkookpan.

Kruid het varkenshaasje met peper en zout en wentel het in de bloem. Bak het varkenshaasje goudbruin in olijfolie. Snij de ajuin en de appels in stukjes. Haal het varkenshaasje uit de pot en bak de ajuin aan in dezelfde pot. Als de ajuin glazig is, voeg je de appelstukjes toe. Stoof even mee en leg het varkenshaasje terug in de pot bij de appels en de ajuin. Overgiet met cava zodat alles mooi onder staat.

Breng aan de kook en laat even de alcohol verdampen voor je het deksel op je pot zet. Laat 20 minuutjes zachtjes pruttelen. Of korter als je het varkenshaasje liever nog wat rosé hebt. Maar door het in de cava te garen, blijft het vlees wel mooi sappig! Haal het varkenshaasje uit de pot en laat het even rusten onder aluminiumfolie. Laat de saus ondertussen inkoken tot de gewenste dikte. Clara mixt alles fijn. Ik vind het leuker om het niet te mixen en de stukjes te behouden. Dat kan je dus zelf kiezen. Proef de saus en breng verder op smaak met pezo. Versnijd het varkenshaasje in mooie medaillons. Serveer met de saus en met gebakken aardappeltjes of een andere aardappelbereiding.

Delicioso!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.