
Nog eens een receptje van Annelies van Een lepeltje lekkers. Ideaal voor mensen die niet vertrouwd zijn met het kneden en bakken van brood maar toch eens de geur van vers gebakken brood in hun keuken willen hebben.
Je hebt er ook wel wat geduld voor nodig (minstens 12u) maar je geduld wordt beloond met een krakend vers brood.
Ideaal om ongesneden op tafel te zetten bij een kom verse soep en iedereen er zelf stukken van te laten scheuren.
Ik meng 's avonds (rond 18u) al de ingrediënten (bloem, water, gist en zout) samen in een grote kom en laat het staan tot de volgende morgen.
Je zal zien dat tijdens het lange rijzen het brood omhoog komt en dan terug invalt. Op de foto kan je zien hoe het deeg er 's morgens uitziet.
Je bakt het brood in een casserole of een pot die ovenbestendig is. Het deeg is redelijk plakkerig. Leg een bakpapier in je casserole en bloem je handen in om het plakkerig deeg in je pot te krijgen. Het is even prutsen maar geloof mij, het komt goed!
Voor prachtige foto's van het gebakken brood en het volledige recept kan je terecht op de website van Annelies:
Supergemakkelijk brood zonder kneden - Een lepeltje lekkers
Veel bakplezier en laat gerust eens weten of het gelukt is!

Reactie plaatsen
Reacties