
Spruitjes. Ik vind ze hemels lekker maar kinderen meestal niet. We proberen eens met spruitjessoep.
Ik heb soep gemaakt van 500g spruitjes, 1 ui, 1 teentje knoflook en 1 aardappel.
Kuis de spruitjes en hou enkele mooie blaadjes opzij voor de garnituur. Snij de spruitjes in grote stukken.
Snij ook de aardappel en ui in grote stukken.
Stoof de ui aan in olijfolie samen met de fijngesneden knoflook. Voeg de spruitjes en de aardappel toe en laat alles eventjes stoven met een klein beetje water.
Kruiden met tijm, laurier en zout. Voeg water toe en laat 20 minuutjes pruttelen.
Ondertussen kan je de blaadjes die je opzij gehouden hebt, kort blancheren in water met een lepeltje natriumbicarbonaat. Zo blijven de blaadjes mooi groen.
Haal de laurier en de tijm uit de soep en mix de soep fijn. Voeg ook nog wat peper toe. Proeven en eventueel bijkruiden.
Ik heb ook nog korstjes gebakken. Ook lekker met krokant gebakken spekjes.
Reactie plaatsen
Reacties
Ziet er heerlijk uit.
Dank u! Smaakt bij dit regenweer. Zeker eens proberen.
Als fan van spruitjes probeer ik deze zeker uit! Nog nooit bij stilgestaan om er soep van te maken! Merci voor het recept!