Snelle tomatensoep

Gepubliceerd op 23 januari 2021 om 10:47

Tover in 20 minuten deze heerlijke tomatensoep op tafel!

Nog een receptje van mijn mama. Als je zin hebt in verse soep maar je hebt niet veel groenten in huis, heb je toch meestal de ingrediënten voor deze soep in huis:

  • ui
  • tomatenstukjes
  • passata
  •  tijm
  • laurier
  • bouillonblokje
  • eventueel prei of wortel
  • eventueel een overschotje room of smeerkaas
  • olijfolie
  • pezo
  • eventueel een schepje suiker om het zure van de tomaat te verzachten

Vul je waterkoker met 1,5 liter water en zet hem aan. Stoof de ui aan in wat olijfolie. Ik had nog 2 wortels in de frigo liggen en heb die er ook bij gedaan. Heb je nog een overschotje prei liggen, kan je dat er ook bij doen. Stoof de groenten even aan. Kruid met een bouillonblokje, laurierblaadjes, tijm en pezo.

Voeg de tomatenstukjes en de passata toe. Heb je enkel passata in huis of enkel tomatenstukjes, gebruik je gewoon dat.

Voeg het kokend water toe en laat 15 minuten koken. Als er geen wortels in zitten is 10 minuten zelfs al voldoende. Haal de laurierblaadjes er uit en mix de soep. Wil je echt een mooie gladde soep en heb je nog tijd over dan kan je ze eens door de zeef halen om alle brokjes er uit te halen. Laat je soep nog eens goed doorkoken om alle lucht er uit te halen. Proef en kruid eventueel bij met pezo, basilicum of oregano. Dit naar smaak. 

Heb je nog een restje room of smeerkaas in de frigo liggen, kan je er tomatenroomsoep van maken.

Ook lekker met balletjes of vermicelli.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.