Nasi goreng met kip en Chinese kool

Gepubliceerd op 16 januari 2021 om 11:01

Er zat een Chinese kool in het groentenpakket. Tijd om eens  een Nasi Goreng te maken.

Nasi Goreng betekent in het Maleis "gebakken rijst".

Ik heb gekozen voor Nasi met kip want ik ben geen fan van varkensvlees.

Nasi Goreng bestaat uit verschillende delen: vlees of kip, groenten, rijst, ei en wat toppings.

Zoals ik al zei heb ik voor kip gekozen. Ik heb 2 kipfilets in blokjes gesneden. Deze kippenblokjes heb ik gewenteld in een mengsel van sojasaus en maiszetmeel: 1el maizena en 2el sojasaus. Daarna heb ik de blokjes gebakken in de wok. Goed roeren want dat plakt aan je pan! 

Ondertussen kan je de rijst al koken. Ik nam basmatirijst. 200g rijst in 400ml water. Zachtjes laten pruttelen tot al het water opgenomen is.

Als groenten heb ik Chinese kool, paprika en wortel genomen. Kip uit de pan. Ajuintje en knoflook aanstoven. Dan de fijngesneden Chinese kool toevoegen en blokjes paprika. De wortels heb ik in linten gesneden met een dunschiller. Ook even mee aanstoven.

Dan ik heb ik kippenblokjes terug toegevoegd. 

Voor een Nasi Goreng te kruiden heb je sambal, ketjap en eventueel trassie (garnalenpasta) nodig. Ik moet toegeven dat ik deze kruiden niet in mijn kast heb staan en dat ik die ook nooit gebruik. Daarom heb ik een Nasi goreng kruidenmix gekocht. Lekker en gemakkelijk!

Ik moest 150ml water toevoegen en dan de kruidenmix. Even laten koken en dan heb ik de rijst toegevoegd.

Dan heb ik 2 dunne omeletjes gebakken van 3 eieren. Oprollen, in dunne schijfjes snijden en toevoegen aan de Nasi.

Als toppings heb ik garnalen en fijngesneden lente-ui gekozen.

Smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb