Driekoningentaart

Gepubliceerd op 6 januari 2021 om 11:51

6 januari vandaag. Driekoningen. Tijd dus om onze oven aan te zetten en er een bladerdeegtaart met amandel in te schuiven. En vergeet er geen boon in te verstoppen!

Het is de eerste keer dat ik zelf een driekoningentaart bak. Maar voor alles is er een eerste keer! ;-)

Ik vond het recept voor een traditionele driekoningentaart op Njam! https://njam.tv/recepten/traditionele-driekoningentaart

Je hebt eigenlijk niet zo veel ingrediënten nodig en het is niet zo heel veel werk. Ik snap eigenlijk niet waarom ik deze nog niet eerder zelf gebakken heb... ;-)

Zoals je op mijn foto ziet, heb ik mijn taart niet zo mooi gesloten zoals vermeld in het recept. Je moet echt de onderste laag over de bovenste laag plooien. Dan krijg je een mooi randje, je ziet dat ook op de foto op de Njam! website.

Doordat ik dat niet gedaan heb, komt de vulling er een beetje uit langs de zijkant. Maar dat is niet zo heel erg... Het ruikt alvast hemels! 

En nu in spanning afwachten wie er de boon zal vinden en koning is voor 1 dag. Ik ga alvast een kroon uitknippen terwijl mijn taart in de oven staat.

Schuiven jullie op 6 januari een driekoningentaart in de oven?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.