Cannelloni met spinazie en ricotta

Gepubliceerd op 4 januari 2021 om 21:03

Na de feestdagen wou ik iets snel en lekker koken. Deze cannelloni met verse spinazie is snel en lekker!

Ik heb wel een beetje vals gespeeld en heb de tomatensaus eens niet zelf gemaakt. Soms mag een mens al eens lui zijn! ;-)

En er zijn zo een lekkere tomatensauzen te koop. Voor deze schotel heb ik er één gekozen met ricotta. 

Wat heb je voor deze schotel nodig? Voor 4 personen:

  • 12 cannelloni buisjes
  • 250g jonge spinazie
  • 100g parmezaanse kaas
  • 500g ricotta
  • pezo
  • nootmuskaat
  • 1/2l tomatensaus

De spinazie stoven we niet aan op voorhand. Probeer hem gewoon zo fijn mogelijk te snijden want hij moet in de cannelloni buisjes terecht komen.

Meng de fijngesneden spinazie met de ricotta en de parmezaanse kaas. Kruid met pezo en nootmuskaat. Doe dit mengsel in een spuitzak.

Vet de bodem van een ovenschaal een beetje in. Giet de helft van de tomatensaus in de schotel. Vul de cannelloni's met het spinaziemengsel. en leg ze in de tomatensaus. Als ze allemaal gevuld zijn, giet je de rest van de tomatensaus er bovenop.

Schuif de schotel in de oven voor 30 minuten op 165°C.

Smakelijk eten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.