Smeltende sneeuwman

Gepubliceerd op 19 december 2020 om 14:04

De tijd voor kerstkoekjes te bakken is aangebroken. Joepie!!

Deze keer hebben we smeltende sneeuwmannetjes gemaakt. 

Wat heb je hiervoor nodig?

  • ronde zandkoekjes (150g boter + 150g suiker + 1ei + 300g bloem + snuifje zout - 175°C - 15 minuten)
  • marshmallows
  • oranje rolfondant
  • bloemsuiker
  • cacao
  • water

Bak ronde zandkoekjes met een diameter van ongeveer 7cm. (kan je uitsteken met een glas of kookring)

Maak glazuur door bloemsuiker te mengen met een beetje water tot je een mooie pasta hebt. Hou een beetje witte pasta opzij om te mengen met wat cacao en zo bruine pasta te maken voor de oogjes, mondjes en handjes te tekenen.

Giet met een klein lepeltje een schepje glazuur op een koekje en draai het koekjes een beetje rond zodat de glazuur een beetje uitloopt naar alle kanten. Kleef een marshmallow vast in de glazuur.

Maak met de oranje fondant een wortelneus en een sjaaltje. Dop de wortelneus in een klein beetje glazuur en plak de neus op de marshmallow. Draai ook een sjaaltje rond de marshmallow. Nu moet je alleen nog met de bruine glazuur de oogjes, een mondje en de armen tekenen. Je kan hiervoor een plastic spuitzak gebruiken. 

En nu nog proeven natuurlijk! :-)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.