Pompoenconfituur

Gepubliceerd op 22 december 2020 om 19:47

Heb je nog een overschotje van een pompoen liggen? Maak eens pompoenconfituur met appelsien en citroen. Verrassend lekker!

Snij de pompoen in kleine blokjes. Ik mix de confituur niet achteraf want ik heb graag de gekonfijte stukjes pompoen in de confituur dus ik doe hier de moeite om de pompoen in kleine stukjes te snijden. Ik had 800g pompoenblokjes deze keer. Voeg hierbij het sap van 2 appelsienen  en 1/2 citroen. Voeg eventueel ook nog wat rasp van de appelsien- en citroenschil toe. Ik heb hierbij 200g geleisuiker (maxi-fruit) gedaan. Laat dit 1 nachtje staan. Je zal zien dat de blokjes krimpen en hun vocht loslaten.

Doe de blokjes en het sap in een kookpot. Ik heb ook nog een zakje pectine toegevoegd omdat ik niet veel suiker wou gebruiken maar de confituur moet wel mooi indikken. 

Laat de confituur nu minstens voor 20 minuten zachtjes koken. De pompoenblokjes moeten zacht zijn en als je een lepeltje confituur op een koud bordje giet, moet hij mooi opstijven. Als de confituur genoeg ingedikt is, giet je hem in propere bokaaltjes. Draai het deksel er op en zet ze ondersteboven. Zo creëer je een vacuüm in je potje. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.