Verse schorseneren

Gepubliceerd op 14 december 2020 om 17:07

In het mix-pakket van veggiebasket zitten er verse schorseneren deze week. Lekker!

Een tijdje geleden zaten er ook in ons pakket. En als je ze ziet liggen in de winkel, neem ze zeker eens mee!

Ik snap dat er veel mensen zijn die zich afgeschrikt voelen als ze die vuile zwarte stokken zien.  Inderdaad er is wel wat werk aan en het is een vieze boel maar ik beloof het je, het is de moeite waard! Vers zijn ze zo lekker!

Aan de slag:

  • Doe plastic handschoenen aan, was het meeste vuil van de schorseneren en verwijder de zwarte schil van de schorseneren met een dunschiller. Snij de onder- en de bovenkant van de schorseneer en snij de lange stokken in stukjes van ongeveer 4 cm. Gooi de kleine stukjes in een kom koud water met citroensap. Zo worden ze mooi wit.
  • Kook de schorseneren gaar in een mengsel van melk en water. 50% melk en 50% water. Voeg ook een laurierblaadje en tijm toe. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Controleer eens met je mes of ze gaar zijn.
  • Maak een roux van 30g boter en 40g bloem en voeg zachtjesaan koude melk toe tot je een gladde witte saus hebt. Laat eens goed doorkoken.
  • Kruid met pezo, nootmuskaat en citroensap.
  • Proef de saus en als ze op smaak is, voeg je de gekookte schorseneren toe.
  • Warm ze even op in de saus
  • Genieten maar!

Zelfs de kinderen vonden het hier lekker!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb