
We hebben het allemaal wel in onze voorraadkast staan: Maïzena.
Ik had het niet in mijn kast staan. 😉 Maar ik had het nodig in een recept dus ben ik Maïzena gaan kopen. En ik was verbaasd toen ik de verpakking begon te lezen. Ik dacht dat je dat alleen maar kon gebruiken om een saus te binden. Als bindmiddel dus. Maar na een beetje research kwam ik te weten dat je er veel meer mee kan doen!
Maïszetmeel is een meelsoort gemaakt van maïs. What else?! 😉 Daardoor is het glutenvrij. Interessant voor mensen met een glutenallergie!
Als je een deel van je bloem ,voor bijvoorbeeld een quatre quart of een biscuit, vervangt door maïzena krijg je een luchtiger beslag. De maïs houdt de lucht langer vast.
Je kan glutenvrije maïzenakoekjes bakken: boter, suiker, ei en maïzena.
Het is ook interessant om in je cheesecake te doen, zo scheurt je bovenkant niet.
Voilà, weeral iets bijgeleerd! 😊
Bakken jullie soms met maïzena?
Reactie plaatsen
Reacties