
Bak eens een perentaart in plaats van een klassieke appeltaart.
Een appeltaart is lekker. Zeker en vast! Daar bestaat geen twijfel over. Maar een perentaart is zeker zo lekker. Ik vind dat er in peren meer smaak zit. En het mag al eens iets anders zijn! 😊
Jeroen Meus heeft een superlekkere perentaart gemaakt en die is terecht mijn favoriet!
Het is een combinatie van bladerdeeg en cakebeslag en dat vind ik er juist zo lekker en leuk aan.
Als bodem steek je een grote ronde bladerdeeg uit. Je kan dat doen met een taartring of met een springvorm zonder bodem als je zo geen grote taartring hebt.
Dan maak je een 4/4 cakebeslag. Ik heb er deze keer ook een beetje kaneel aan toegevoegd.
Dit cakebeslag spuit je op de bladerdeeg, strijk mooi glad en dan leg je er de peren op in een stervorm.
Nog een paar boterklontjes op de peren leggen en wat bruine suiker over strooien en je taart/cake mag in de oven.
Jeroen werkt hem mooi af met abrikozenconfituur om de taart mooi te doen glanzen, maar ik kon niet wachten en heb er gewoon een stuk uit gesneden.
Mmmmm! Heerlijk!
Je kan het recept hier vinden:
https://dagelijksekost.een.be/gerechten/perentaart-van-bladerdeeg-en-cakebeslag

Reactie plaatsen
Reacties