
Ik heb een nieuwe manier ontdekt om erwtjes klaar te maken en ik wil ze nooit meer anders eten!
Stoof een sjalotje aan in een goeie klont boter. Als de sjalot glazig is, voeg je 2 eetlepels bloem toe en laat de bloem wat meebakken. Voeg nu beetje bij beetje kippenbouillon toe tot je een mooie gladde saus hebt. (Ik neem water waarin ik een bouillonblokje heb opgelost) Voeg ook nog een goeie scheut room toe.
Nu voeg je de diepvrieserwtjes toe. Laat zachtjes pruttelen tot de erwtjes ontdooid zijn.
Kruiden met pezo, eventueel verse munt en nootmuskaat.
Je kan er eventueel op het einde nog wat fijngesneden romeinse sla onder mengen. Dat heb ik hier op de foto ook gedaan.
Zeker eens proberen! Dit is echt lekker!
Reactie plaatsen
Reacties
Zalig recept! Nu komt die zak diepvrieserwtjes echt eens goed van pas! 😁
Heb ik ook altijd in de diepvries zitten. :-)
Dit is echt lekker!