
De Ronde van Vlaanderen ging eindelijk van start. Tijd om wat coureurseten te maken!
Ik schoof een lekkere rijsttaart in mijn oven.
Hier gaan we: :-)
Smelt 50g boter in een kookpot en voeg 100g dessertrijst toe. Laat eventjes meebakken en voeg dan 750ml melk toe. (hou 250ml melk opzij)
Hier vind ik het leuk om een paar extra smaken toe te voegen aan je rijsstaart: zeste van een appelsien, steranijs, een vanillestokje, een kaneelstokje, saffraan... Kies maar wat je in huis en hebt en wat je zelf lekker vindt.
Breng dit aan de kook en laat dit voor ongeveer een half uurtje zachtjes pruttelen. Af en toe roeren en goed in het oog houden!
Meng de overblijvende 250ml melk met 3 eierdooiers, 2 zakjes vanillesuiker, 150g kristalsuiker en 25g puddingpoeder. Als de rijst zacht is gekookt, voeg je dit mengsel bij de rijst. Terug even laten doorkoken en dan je pot van het vuur zetten. Dit is ook het moment om je vanillestok, steranijs of kaneelstokje er uit te halen. Verwarm je oven voor op 175°C.
Klop de 3 eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het rijstmengsel. We zijn er bijna! :-)
Neem een rolletje kruimeldeeg en rol het uit in je bakvorm. Mooi aanduwen in je vorm.
Giet nu het rijstmengsel op het deeg en zet de taart voor 25 minuten in de oven van 175°C.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties