
Vorige week deelde ik een recept van Foodlove: de website van Stefanie.
Stefanie is bezig met receptontwikkeling, foodstyling en foodfotografie. En vooral met gezond eten!
In niet-corona tijden geeft ze leuke workshops in Oost-Vlaanderen.
Ze heeft ook een kookboek geschreven: Ready, set, Go! Hoe combineer je een hectisch leven met gezond koken. Een vraag die ons allemaal bezig houdt! Niet?
Op haar website kan je ook 2 e-courses vinden. Ideaal in deze rare tijden!
- Food fotografie Essentials: hoe maak je “Mouthwatering” foto’s van je zelfgemaakte creaties?
- Mealprep Master class: In deze online kookcursus leer je alles over mealpreppen, mealplannen en freezer friendly food en krijg je naast bewaartips & -tricks ook heel wat gezonde mealprep recepten! Aan de hand van verschillende video-hoofdstukken, oefeningen en recepten, leer je een Mealprep Hero te worden.
Ik heb de cursus Mealprep online gevolgd. Heel interessant! Een echte aanrader!
Wat is mealpreppen? Iedereen doet het wel eens. Een grote pot spaghettisaus maken en in kleine porties invriezen. In het weekend een grote pot soep maken zodat de kinderen in de week een lekker tasje soep kunnen eten als ze van school komen.
In de cursus Mealpreppen van Stefanie krijg je tips hoe je dit nog beter kan aanpakken. Hoe je bijvoorbeeld met 8 ingrediënten 3 verschillende maaltijden kan voorbereiden in het weekend en in de week het gerecht gewoon nog maar moet afwerken/opwarmen.
Het gaat van ontbijt, lunch, avondeten tot dessert. Er zitten echt heel leuke recepten tussen!
Stefanie heeft filmpjes opgenomen waarin ze alles haarfijn aan je uitlegt.
Het zijn allemaal vegetarische gerechten. Goed nieuws voor de vegetariërs onder ons dus! :-)
Voor de niet-vegetariërs denk ik dat het een goed idee is om af en toe eens geen vlees te eten en als je wil kan je altijd vlees toevoegen aan de recepten. Er stond bijvoorbeeld een recept in voor Chili sin carne maar ik heb er Chili con carne van gemaakt.
Ik heb ook van Stefanie geleerd van mijn oven ten volle te gebruiken. Als je oven dan toch aanstaat, gebruik hem. Steek hem vol! ;-)
Dus als ik een brood bak, rooster ik ineens ook wat groenten voor mijn lunch, steek ik er nog snel wat koekjes in,...
Dat doe ik nu ook meer, vooral in het weekend: groenten roosteren in de oven. Ik steek ovenschotels met courgette, pompoen, paprika, aubergine, wortel, venkel,... in de oven met wat kruiden, olijfolie en grof zout. Als ze goed gebakken zijn doe ik ze in goed afsluitbare potjes en zet ze in de frigo.
's morgens voor ik naar mijn werk vertrek, stel ik dan mijn slaatje samen. Wat verschillende geroosterde groenten, een tomaatje erbij of wat sla, eventueel een gekookt eitje, tonijn uit blik, kappertjes, mozzarella, fetakaas,... Zo kan je iedere dag een ander slaatje meenemen.
Heb je zin om deze online cursus ook te volgen? Schrijf je dan snel in op https://www.foodlove.be/
en gebruik de kortingscode ILSE10 en dan krijg je €10 korting!
Reactie plaatsen
Reacties
Gezond en handig met een dochter die "40 dagen zonder vlees" doet. Helemaal mijn ding ook! Mijn weekmenu geraakt gevuld Ilse! Dikke merci!