
Ik probeer in het weekend al wat voorbereidingen te doen voor het avondeten van de week die nog moet komen.
Dit is een gemakkelijk receptje dat je al op voorhand kan klaar zetten en op de dag zelf aardappelschijfjes bovenop leggen en in de oven schuiven.
Ik ben lui geweest en heb voorgesneden en voorgekookte aardappelschijfjes gekocht (sorry!).
In het weekend heb ik de gehaktsaus al gemaakt: stoof een ajuin aan en voeg de fijngesneden groenten toe. Ik heb wortel, paprika, courgette en een beetje geblancheerde selder gebruikt. Je kan hier zelf een beetje in kiezen. Voeg dan je gehakt toe en bak rul. Voeg op het einde een blikje tomatenpuree en kruiden (pezo, rozemarijn, oregano, basilicum) toe. Voeg ook een beetje water toe zodat het niet te droog is want het moet nog in de oven en eventueel een half bouillonblokje. Giet dit in een ovenschotel, dek af en zet in de frigo. Als je geen voorgesneden en voorgekookte aardappelschijfjes wil kopen, kook je +- 6 grote vastkokende aardappelen 10 minuten in gezouten water, laat ze daarna afkoelen en zet ook in de frigo.
Op de avond zelf, verwarm je de oven voor op 200°C. Haal de ovenschotel en de aardappel uit de frigo. Snij de voorgekookte aardappelen in schijfjes of doe het pakje aardappelschijfjes open ;-) Beleg de gehaktsaus dakpansgewijs met de aardappelschijfjes. Kruiden met pezo en een beetje nootmuskaat en eventueel nog wat oregano of basilicum. Afwerken met gemalen kaas en voor 30 minuten in de oven schuiven.
Ik had een beetje te veel gehaktsaus en een beetje te weinig aardappelen. Probeer hierin een goede balans te vinden.
Ik denk dat 500g gehakt voldoende is voor 4 personen. En daarbovenop een mooi laagje aardappels.
Ik geef het toe, het is geen culinaire hoogvlieger, maar het is snel klaar, er zitten groentjes in en de kinderen waren fan! Wat willen we nog meer?
Dit is eigenlijk een recept dat je samen kan maken met je spaghettisaus. Ik maak altijd spaghettisaus van 2kg gehakt en vries dat dan in, in porties van 1kg.
Maar het komt nooit goed uit. Je hebt altijd saus over... Dit is dus de oplossing voor deze overschot! :-) Gebruik deze overschot voor een ovenschotel!

Reactie plaatsen
Reacties