Surimi

Gepubliceerd op 26 september 2020 om 13:22

Ik zag in de winkel een groot pak surimi liggen en ik dacht "daar ga ik nu eens iets lekker me maken".

Surimi? Wat is dat? Is dat gezond? En wat kan je er allemaal mee maken?

Ik heb een beetje research gedaan. 

Surimi is gemaakt van fijngemalen witte vis. Daar wordt er een pasta van gemaakt en die wordt gekookt om die rubberachtige structuur te krijgen.

De voordelen van surimi zijn: er zitten weinig calorieën in, veel eiwitten, geen vet, weinig suiker, vitamine B12 en veel mineralen. En het is ook goedkoop.

Het nadeel van surimi is dat er wel een paar E-nummers in zitten. 

Daar kon ik mee leven. We gaan er dus mee aan de slag.

Met surimi kan je een lekkere salade maken. Je kan kiezen voor de eenvoudige vorm: surimi, eitjes, mayonaise en wat peper en zout.

Maar je hebt ook nog allerlei ingrediënten die je kan toevoegen om je salade te pimpen:

  • je kan een avocado in stukjes snijden en er bijdoen. (je kan achteraf de lege avocado opvullen met de salade)
  • stukjes tomaat
  • kappertjes
  • stukjes augurk
  • limoensap
  • paprikapoeder
  • chilipoeder voor als je het graag pikant hebt
  • je kan de mayonaise vervangen door roomkaas of yoghurt mengen met wat mayonaise
  • lente-uitjes
  • bieslook
  • peterselie

De overschot van de surimi kan je nog gebruiken op een zeevruchten pizza, in een quiche samen met garnaaltjes of in een pastasaus met tomaat.

Zet surimi maar op jullie boodschappenlijstje! :-)

Reactie plaatsen

Reacties

Evy Van Duysen
5 jaar geleden

Bedankt voor de tips! Ik snijd dikwijls wat staafjes surimi in mijn soep , altijd lekker en dat vult ook meer!

Maak jouw eigen website met JouwWeb