Spitskoolpuree

Gepubliceerd op 18 september 2020 om 18:52

Spitskool is een lekkere zomergroente die niet zo veel meer gebruikt wordt in de keuken. Jammer want ze is echt lekker!

Je kan ze rauw eten maar ik vind het heel lekker om er een stamppot mee te maken.

Snij de spitskool middendoor en haal de harde kern er uit. Snij ze dan in mooie dunne reepjes.

Stoof een sjalotje in wat boter of olijfolie. Was de spitskoolreepjes in water en voeg ze toe aan het sjalotje. Het geeft niet dat er nog wat water bij zit, dat zorgt er voor dat de spitskool niet aanbrandt. Zet een deksel op de pot en laat dit 5 minuutjes stoven. Kijk wel even of er wat vocht in je pot zit. Spitskool is heel zacht en heeft niet lang nodig om te garen. En ik vind het ook lekker als er nog wat beet aan de puree is. Als er veel vocht op de spitskool is, giet ik ze even in een vergiet om uit te lekken.

Ondertussen kook je de patatjes gaar. 

Doe de gekookte patatjes, de gestoofde spitskool, melk, pezo en nootmuskaat samen in 1 pot en laat alles even sudderen.

Pletten met een vork of een pureestamper. Proeven, bij kruiden en opdienen.

Lekker bij een stukje worst! 

Ook lekker met spekblokjes in de puree!

PS: schrijf je in op de homepagina om alle updates te ontvangen :-) 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb