
Nog een andere recept tip die ik gekregen heb met perziken is een receptje van Pascale Naessens.
Op haar website staat het omschreven als een lekker ontbijtje maar ik dacht dat het ook wel een lekker dessertje zou zijn. En ik vond het geslaagd als dessertje.
Het is heel eenvoudig: je neemt zacht fruit (nectarine of perzik) en snijdt het in stukjes en doet het in een klein vuurvast schaaltje. 1 schaaltje per persoon. Dan klop je mascarpone los en voeg je daaraan notenpasta doen. De best gekende notenpasta is pindakaas. Ik had dat nog in de kast staan en heb dat gebruikt. Je hebt ook andere soorten notenpasta: hazelnoot, amandel, gemengd,...
Meng de mascarpone met de notenpasta maar zorg voor nog wat kleurverschil in het mengsel. Dus niet volledig mengen.
Doe een flinke lepel van dit mengsel op het fruit. Afwerken met amandelschaafsel en in de oven schuiven.
Echt lekker! Door de pindakaas te bakken krijg je een heerlijke koekjesgeur.
Ik had niet genoeg perziken meer om 4 potjes met perzik te maken. En dus heb ik nog andere soorten fruit geprobeerd: pruimen en peren. Met de pruimen was het ook heel lekker. De peren waren wat te hard. Als je gaat voor harder fruit zoals appels en peren zou ik het fruit eerst even aanstoven om het al wat zachter te maken.
Voor de kinderen heb ik een klein beetje vanillesuiker op het fruit gedaan maar dat is eigenlijk niet nodig.
Laten jullie jullie lievelingscombinatie weten?
Succes en smakelijk!
https://www.purepascale.com/nl/perzik-met-mascarpone-en-notenpasta-de-oven

Reactie plaatsen
Reacties