Scones

Gepubliceerd op 22 september 2020 om 19:01

Ik had nog nooit scones geproefd of gemaakt. Maar ik zie het wel overal passeren. Tijd om hier dus verandering in te brengen!

Op een zondagmorgen maakte ik deze scones als ontbijt. Het neemt niet veel tijd in beslag en in 30 minuten kan je smullen van lekker warme zelfgemaakte scones. Ze zijn heerlijk met zelf gemaakte confituur. Met zout beleg vond ik ze ook lekker. Ons zoontje eet graag salami en dat was ook een zeer lekkere combinatie moet ik toegeven. Waarschijnlijk zijn ze nog lekkerder met gerookte zalm en een lepel room. Maar dat had ik niet in huis! ;-)

Je vindt overal online verschillende recepten maar ze komen allemaal een beetje op hetzelfde neer.

Ik gebruikte deze ingrediënten: 

400g zelfrijzende bloem

100g boter

200ml melk

zout

Ik heb alles gemengd in mijn keukenrobot tot ik een mooi deeg kreeg. Dit moet je zeer dik uitrollen op je aanrecht. +- 3cm dik. Maak ze zeker niet te dun want dan komen ze niet genoeg omhoog. Die fout had ik in het begin gemaakt.

Steek uit het deeg rondjes van ongeveer 5cm diameter. Leg deze op een bakplaat bedekt met bakpapier.

Bak ze op 220°C gedurende 12 tot 15 minuten. Tot ze bovenaan een mooi bruin kleurtje hebben.

En dan snel opeten voor ze koud zijn! :-) AAN TAFEL!

Ons zoontje heeft 's avonds de overschot koud opgegeten (met salami ;-) ) en hij vond ze zo ook nog lekker.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb