
Ik weet het... de foto trekt op niks. Maar hoe maak je een mooie foto van kip curry?! ;-)
1 van mijn favoriete recepten om onze jongste ongemerkt groenten te laten eten is mijn kip curry met onzichtbare bloemkool.
Ik kook of stoom een bloemkool gaar. Ondertussen bak ik kippenblokjes goudbruin. Kruiden met kippenkruiden, curry, kurkuma (voor een mooie gele kleur en het is gezond) en pezo. (peper en zout) Als de kip een mooi kleurtje heeft, voeg je een fijn gesneden ajuin toe. Dan kan je nog allerlei andere groenten toevoegen: paprika, courgette, wortel, pompoen... ik neem wat ik in huis heb.
Als de bloemkool gaar is, neem ik een vork en plet de bloemkool helemaal fijn. Voor 4 personen neem ik een hele bloemkool maar dan heb je wel veel saus. Maar ik gebruik de overschot van de saus dan als lunch met nog extra geroosterde groenten er in. Als je wat minder saus wil, kan je gewoon een halve bloemkool nemen. Voeg de geplette bloemkool bij de kip en de groenten. Dan voeg je lightroom of kokosroom toe. Goed roeren. Dit laat ik zeker een uurtje lekker pruttelen. De kip is dan superzacht en de saus is dan ook wat ingedikt. Vind je de saus te dun dan kan je ze een beetje indikken met bloem of aardappelzetmeel. Proeven en verder op smaak brengen.
Wat ik ook soms doe ik zo een zakje poeder kopen om currysaus te maken. En dat poeder onder de saus mengen. Zo krijg je nog een betere currysmaak en dikt de saus ook wat in want daar zit ook bindmiddel in.
Ik maak dit gerecht ook graag een dag op voorhand. Het is dubbel zo lekker als het nog een nachtje getrokken heeft.
Rijst erbij koken en smullen maar! :-)

Reactie plaatsen
Reacties
Dat ga ik zeker uitproberen! Heb al saus eens saus gemaakt van bloemkool maar met die curry eronder, dat is nieuw!
Echt heel lekker! En gooi de overschot zeker niet weg want koud is ze ook nog lekker! Succes! En je mag altijd laten weten wat je er van vond! :-)