
Ik volg al enkele jaren Christine Van Imschoot op Facebook. Christine had een succesvolle foodblog en heeft al enkele kookboeken op haar naam staan. Een paar weken gelden deelde ze op facebook een recept voor een sticky bananendadelcake rechtstreeks in de bakvorm.
Het is een sticky toffee pudding met banaan en je maakt hem gewoon rechtstreeks in je bakvorm.
Een heel gemakkelijk en snel recept en weer ideaal om een overschot aan rijpe bananen weg te werken.
Je zet je bakvorm op je kookplaat en smelt er 125 g boter in. Snij een rijpe banaan en 6 dadels in stukjes. En voeg ze bij de boter. Laat de dadels even zacht worden in de boter. Laat alles een klein beetje afkoelen voor je de 2 eitjes en 50g bruine suiker toevoegt. Roer alles eens goed en meng er ook 125g zelfrijzende bloem onder. Meng alles met een garde tot een glad cakebeslag. Verwarm 1dl water samen met 50g bruine suiker en als de suiker gesmolten is, giet je dit mengsel in cirkeltjes over je cakebeslag.
Bak de cake op 180 graden gedurende 30 minuten.
Laten afkoelen in de vorm en gewoon opeten uit de vorm! ;-)
Bedankt Christine voor dit heerlijke recept!

Reactie plaatsen
Reacties