Zuurdesemcrackers

Gepubliceerd op 4 september 2020 om 19:07

Ik geef mijn zuurdesembaby trouw elke dag eten. Wat betekent dat? Je neemt je starter. Weegt hem. Voegt dezelfde hoeveelheid meel en water toe. Bijvoorbeeld 10g starter + 10g meel + 10g water. Als je dat elke dag doet en je gooit niks weg, dan begin je met 10g maar eindig je met een badkuip vol zuurdesem. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

Dus af en toe begin ik opnieuw met 10g. Maar zuurdesem weggooien krijg ik ook niet over mijn hart. Dus zoek ik recepten waar je niet actieve zuurdesem overschot in kan gebruiken. De crackers is zo een recept.  Super gemakkelijk én super lekker bij een zelf gemaakte dip met tomaten uit eigen tuin bijvoorbeeld! (zie op mijn tuinpagina)

Het recept komt van 1 van mijn favoriete pagina's King Arthur Baking. Je kan het hier vinden: https://www.kingarthurbaking.com/recipes/sourdough-crackers-recipe Je moet gewoon je zuurdesemoverschot mengen met bloem, boter, zout en kruiden. Ik neem gewoon verschillende potjes uit mijn kruidenkast: oregano, basilicum, tijm,... en doe er van alles wat in. Ik heb er zelf ook wat extra zaadjes bovenop gedaan. De truc is ook om ze lekker krokant te bakken, zo is de zure smaak van de zuurdesem er helemaal uit verdwenen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.