Pumkin buns: En we bakken toch ook nog graag met gist!

Gepubliceerd op 4 september 2020 om 19:51

Af en toe koop ik zo een klein blokje verse gist en ga ik op zoek naar een leuk recept om iets te bakken met gist: pistoletjes, abrikozentaartje,...

Deze keer heb ik er pompoenbolletjes mee gebakken. Want het seizoen van de pompoenen uit de tuin is aangebroken. Een overschot aan pompoenen dus! Ik probeer dan ook verschillende recepten met pompoen uit.

Dit is een heel gemakkelijk recept waarin je pompoenpuree gebruikt. Voor de pompoenpuree heb ik gewoon stukjes pompoen in een ovenschotel gelegd, zonder kruiden, zonder olie en laten bakken tot de pompoen zacht was. Dan kon ik er gewoon met een vork puree van maken. Ze voegen er ook pompoenkruiden of anijszaad aan toe. Hier heb ik een gekochte 4 kruiden mix voor gebruikt. Dat is een mix van kaneel, gember, kruidnagel en nootmuskaat. Een hele lekkere combinatie met de pompoen. De bolletjes zijn lekker zacht, kruidig en een beetje zoet. Zoals een sandwich eigenlijk. Maar lekkerder. Hier thuis was het alvast een succes! Het recept kan je hier vinden: https://www.weekendbakery.com/posts/pumpkin-buns-with-salted-maple-butter/

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.