Notenbrood met gedroogde vijgen

Gepubliceerd op 10 november 2020 om 20:20

Een tijdje geleden heb ik geprobeerd van een Roggeverdommeke te bakken met zuurdesem. Een Antwerps rozijnenbrood met rogge. Geen gemakkelijk recept en ik was niet volledig tevreden van het resultaat.

Maar ik ben wel verliefd geworden op de combinatie van een lekker bruine boterham met rozijnen, belegd met goede boter en kaas. Heerlijk!

Ik ben dus op zoek gegaan naar andere broodrecepten met gedroogd fruit in.

Op de blog van Levine (https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/ ), één van mijn favoriete blogsters, omdat ze zo een goede zuurdesemrecepten heeft, heb ik een supergoed recept gevonden.

Zuurdesembrood met gedroogde vijgen en noten. In het groentepakket van de deze week zaten er gedroogde vijgen dus dat kwam goed uit! 😊 En walnoten heb ik altijd in huis.

Je kan het recept hier vinden:

https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2013/06/desembrood-met-gedroogde-vijgen-en-noten.html

Ik kneed alles met mijn keukenrobot en voeg een klein beetje gist toe. Ik heb geen spelt- of volkorenmeel in huis maar ik heb een combinatie van tarwe- en roggemeel gebruikt. (200g tarwe en 50g rogge)

Bakken doe ik in mijn dutch oven (kookpot in de oven) voor 15 minuten met deksel en 10 minuten zonder deksel.

Echt een toppertje met boerenboter en een schelletje kaas!

Voor de mensen die geen zuurdesem hebben, heb ik ook nog een recept gevonden op vtm.koken.be

https://koken.vtm.be/recept/noten-vijgenbrood

Dit heb ik zelf nog niet getest maar het komt een beetje op hetzelfde neer. Ze gebruiken hier een combinatie van tarwebloem en volkorenmeel.

Veel succes met het bakken en toon je resultaat gerust hieronder bij de reacties!

Reactie plaatsen

Reacties

Evy Van Duysen
4 jaar geleden

Dat receptje probeer ik zeker uit! Heerlijk met brie!

Maak jouw eigen website met JouwWeb